Królowa Rabat Strona Główna Królowa Rabat
Forum miłośników najpiękniejszych kwiatów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Witam
Autor Wiadomość
Jordi 
Administrator
Administrator

Rejestracja.: 1234576
Wysłany: 2006-04-02, 16:47   Witam

Witam wszystkich na nowopowstałym forum dyskusyjnym dla miłosników canny. Mam nadzieję, że spowoduje ono łatwiejszą wymianę opinii, będzie miejscem wielu porad a być może i nowych znajomości. Jednocześnie zapraszam do przesyłania pomysłów na nowe działy. Życzę miłych dyskusji i powodzenia w uprawie tych pięknych kwiatów.

magda 

Wysłany: 2006-04-02, 23:02   Witam

Witam na forum.
Jestem również miłośniczką tych pięknych kwiatów, a zwłaszcza odmian dużych. Niestety nie posiadam ( jeszcze ) w swoich zbiorach odmian białych.
Pozdrawiam :-)

Darek.sosnowiec
Gość
Wysłany: 2006-04-02, 23:46   

Magda dzieki za za odpowiedz .A moze posiadasz "Zebra sumer" ??Wrzucilem rowniez takie pytanie z zalacznikiem na tym forum.Jednak jest problem ktorego nieznam i zalacznik-zdjecie nieweszlo.Mam zdjecie tej pieknej rosliny ,lecz niewiem dlaczego pod ta nazwa znalazlem juz zupelnie inaczej wygladajace rosliny.Dlatego tez chcialem je zamiescic na tym forum,by i inni mogli je zobaczyc.
POZDRAWIAM..............................................................................Darek.sosnowiec :-|

Jarek

Wysłany: 2006-04-07, 23:57   

Witam wszystkich. Jestem milośnikiem tej pieknej rosliny od niedawna. Na jesieni dostalem kilka bulw czerwonej canny. Poszukuje osob , ktorzy juz dlugo zajmuja sie uprawa tego pieknego kwiatu. Szukam tez osob, ktorzy podzielili by sie nadzwyzka bulw o kwiatach innych niz czerwone aby rozszerzyc swoja hodowle. Kazda sztuka nowej odmiany bedzie dla mnie wspanialym prezentem. Pozdrawiam.

darek.sosnowiec
Gość
Wysłany: 2006-04-08, 00:14   odpowiedz dla Jarka

:roll:
Jarek mam kilka odmian tej rosliny-i owszem mi sie podobaja.Obecnie sa wsadzone i czekam na efekty(jak udalo sie je przezimowac).Jesli tyko bede mial nadwyzki zapraszam na majla lub GG.Mozna tez sie kontaktowac przez ksiege gosci na mojej str. internetowej kanarek.net.pl
Darek
Ostatnio zmieniony przez Jordi 2006-04-08, 00:57, w całości zmieniany 2 razy  

krzysiek

Wysłany: 2006-04-12, 14:51   

czesc wszystkim.mieszkam w radomiu i moge wymienic sie z osobami zainteresowanymi bulwami canny .posiadam kolor pomaranczowy.jezeli mieszkasz gdzies w poblizu mozemy sie spotkac i wymienic

magda1 

Wysłany: 2006-04-28, 13:00   

witam wszystkich i pozdrawiam miłośników canny ;-)

psotka 
monika

Wysłany: 2007-04-24, 09:31   

Witam wszytkich

KRYSTYNA 
qrystyna216

Wysłany: 2007-05-14, 20:24   

Witam, również jestem miłośniczką cann, chociaż mam dopiero 8 różnych gatunków. Pięknie mi przezimowały, w przyszłum tygodniu zamierzam już je wysadzić do gruntu.

1.gif
Plik ściągnięto 5304 raz(y) 2,24 KB

cannomaniak

Wysłany: 2007-06-03, 12:22   

Siemka wszystkim Jestem niedoświadczonym jeszcze cannomaniakiem :-D Ale chciaż posiadam w sumie tylko 2 odmiany Kann od zeszlego sezonu to bardzo chce poszerzyć swoja kolekcje. 8-)

KRYSTYNA 
qrystyna216

Wysłany: 2007-06-03, 15:59   

Witaj w naszym gronie.
Canny wysadzone, ładnie się przyjęły, wyrastają nowe pędy.

signature.gif
Plik ściągnięto 5240 raz(y) 10,28 KB

signature.gif
Plik ściągnięto 5240 raz(y) 10,28 KB

pielec 
pielec

Rejestracja.: 9876543
Wysłany: 2007-11-28, 00:28   

Witam Wszystkich "cannomaniakow" - ja wlasnie tez chyba polknalem bakcyla, przy czym u mnie od razu odzywa sie zmysl kolekcjonerki i pewnie dlatego trafilem moim surfowaniem na to forum. Jestem swiezutko zaszczepiony bakcylem na Kann-y, przy czym u mnie przy wyborze bardzo duze znaczenie ma tez urok i niepowtarzalnosc lisci.
Trafilem na nie przy okazji poszukiwania roslin wilgociolubnych do obsadzania oczek wodnych i tak krag sie poszerza. Widze ze forum jest rzeczywiscie nowiutkie i nie wiele jeszcze w nim dzialow, a takze postow. Jednym z niemalze "obowiazkowych" na wszystkich forach ktore odwiedzilem dotychczas byl dzial pt. np. gielda lub wrecz "wymien-kup-sprzedaj". Nie ma co sie wstydzic, wiadomo ze cannomaniacy beda ciagle poszukiwac nowych odmian i beda wzbogacac swoje kolekcje, a wchodzac do takiego dzialu juz
nie beda musieli niesmialo sie podpytywac o mozliwosc kupienia czy wymiany. Wiadomo ze w nim o to chodzi. Polecam - gdyz przyznaje ze trafilem tu rowniez z nadzieja ze byc moze znajde jakies oferty. Sadze tez ze przydatny moglby byc tez dzialik na rozne prywatne patenty przedluzania okresu wegetacyjnego dla ulubionych naszych roslin i mam raczej tu na mysli sposoby amatorow - hobbystow.
Mnie osobiscie tez interesowalyby Wasze doswiadczenia przy wykorzystaniu niektorych
odmian Kanny do obsadzania oczek wodnych w strefach wilgotnych, bagiennych i
ewentualnie w strefie 0 do minus 30 cm.

Pozdrawiam wszystkich cannomaniakow i zycze sukcesow w uprawie tej niecodziennej rosliny.

Jurek z Gdyni.

dawid 

Rejestracja.: 9596300
Wysłany: 2008-02-21, 09:36   

Witam i cieszę się, że mam możliwość podziwiać te wspaniałe rośliny w moim ogrodzie, a dzięki temu forum pogłębiać wiedzę na temat tych roślin. :-)

Orania 

Rejestracja.: 3712130
Wysłany: 2008-03-22, 18:03   

I ja dołączam się do grona miłośników canny :-D Mój pierwszy nabytek to canna Lucifer.
Pozdrawiam.

Odpowiedz do tematu