|
Witam |
| Autor |
Wiadomość |
Jordi
Administrator Administrator
Rejestracja.: 1234576
|
Wysłany: 2006-04-02, 16:47 Witam
|
|
|
| Witam wszystkich na nowopowstałym forum dyskusyjnym dla miłosników canny. Mam nadzieję, że spowoduje ono łatwiejszą wymianę opinii, będzie miejscem wielu porad a być może i nowych znajomości. Jednocześnie zapraszam do przesyłania pomysłów na nowe działy. Życzę miłych dyskusji i powodzenia w uprawie tych pięknych kwiatów. |
|
|
|
 |
magda
|
Wysłany: 2006-04-02, 23:02 Witam
|
|
|
Witam na forum.
Jestem również miłośniczką tych pięknych kwiatów, a zwłaszcza odmian dużych. Niestety nie posiadam ( jeszcze ) w swoich zbiorach odmian białych.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Darek.sosnowiec
Gość
|
Wysłany: 2006-04-02, 23:46
|
|
|
Magda dzieki za za odpowiedz .A moze posiadasz "Zebra sumer" ??Wrzucilem rowniez takie pytanie z zalacznikiem na tym forum.Jednak jest problem ktorego nieznam i zalacznik-zdjecie nieweszlo.Mam zdjecie tej pieknej rosliny ,lecz niewiem dlaczego pod ta nazwa znalazlem juz zupelnie inaczej wygladajace rosliny.Dlatego tez chcialem je zamiescic na tym forum,by i inni mogli je zobaczyc.
POZDRAWIAM..............................................................................Darek.sosnowiec |
|
|
|
 |
Jarek
|
Wysłany: 2006-04-07, 23:57
|
|
|
| Witam wszystkich. Jestem milośnikiem tej pieknej rosliny od niedawna. Na jesieni dostalem kilka bulw czerwonej canny. Poszukuje osob , ktorzy juz dlugo zajmuja sie uprawa tego pieknego kwiatu. Szukam tez osob, ktorzy podzielili by sie nadzwyzka bulw o kwiatach innych niz czerwone aby rozszerzyc swoja hodowle. Kazda sztuka nowej odmiany bedzie dla mnie wspanialym prezentem. Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
darek.sosnowiec
Gość
|
Wysłany: 2006-04-08, 00:14 odpowiedz dla Jarka
|
|
|
Jarek mam kilka odmian tej rosliny-i owszem mi sie podobaja.Obecnie sa wsadzone i czekam na efekty(jak udalo sie je przezimowac).Jesli tyko bede mial nadwyzki zapraszam na majla lub GG.Mozna tez sie kontaktowac przez ksiege gosci na mojej str. internetowej kanarek.net.pl
Darek |
| Ostatnio zmieniony przez Jordi 2006-04-08, 00:57, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
krzysiek
|
Wysłany: 2006-04-12, 14:51
|
|
|
| czesc wszystkim.mieszkam w radomiu i moge wymienic sie z osobami zainteresowanymi bulwami canny .posiadam kolor pomaranczowy.jezeli mieszkasz gdzies w poblizu mozemy sie spotkac i wymienic |
|
|
|
 |
magda1
|
Wysłany: 2006-04-28, 13:00
|
|
|
witam wszystkich i pozdrawiam miłośników canny |
|
|
|
 |
psotka
monika
|
Wysłany: 2007-04-24, 09:31
|
|
|
| Witam wszytkich |
|
|
|
 |
KRYSTYNA
qrystyna216
|
Wysłany: 2007-05-14, 20:24
|
|
|
Witam, również jestem miłośniczką cann, chociaż mam dopiero 8 różnych gatunków. Pięknie mi przezimowały, w przyszłum tygodniu zamierzam już je wysadzić do gruntu.
1.gif
|
 |
| Plik ściągnięto 5304 raz(y) 2,24 KB |
|
|
|
|
 |
cannomaniak
|
Wysłany: 2007-06-03, 12:22
|
|
|
Siemka wszystkim Jestem niedoświadczonym jeszcze cannomaniakiem Ale chciaż posiadam w sumie tylko 2 odmiany Kann od zeszlego sezonu to bardzo chce poszerzyć swoja kolekcje. |
|
|
|
 |
KRYSTYNA
qrystyna216
|
Wysłany: 2007-06-03, 15:59
|
|
|
Witaj w naszym gronie.
Canny wysadzone, ładnie się przyjęły, wyrastają nowe pędy.
signature.gif
|
 |
| Plik ściągnięto 5240 raz(y) 10,28 KB |
signature.gif
|
 |
| Plik ściągnięto 5240 raz(y) 10,28 KB |
|
|
|
|
 |
pielec
pielec
Rejestracja.: 9876543
|
Wysłany: 2007-11-28, 00:28
|
|
|
Witam Wszystkich "cannomaniakow" - ja wlasnie tez chyba polknalem bakcyla, przy czym u mnie od razu odzywa sie zmysl kolekcjonerki i pewnie dlatego trafilem moim surfowaniem na to forum. Jestem swiezutko zaszczepiony bakcylem na Kann-y, przy czym u mnie przy wyborze bardzo duze znaczenie ma tez urok i niepowtarzalnosc lisci.
Trafilem na nie przy okazji poszukiwania roslin wilgociolubnych do obsadzania oczek wodnych i tak krag sie poszerza. Widze ze forum jest rzeczywiscie nowiutkie i nie wiele jeszcze w nim dzialow, a takze postow. Jednym z niemalze "obowiazkowych" na wszystkich forach ktore odwiedzilem dotychczas byl dzial pt. np. gielda lub wrecz "wymien-kup-sprzedaj". Nie ma co sie wstydzic, wiadomo ze cannomaniacy beda ciagle poszukiwac nowych odmian i beda wzbogacac swoje kolekcje, a wchodzac do takiego dzialu juz
nie beda musieli niesmialo sie podpytywac o mozliwosc kupienia czy wymiany. Wiadomo ze w nim o to chodzi. Polecam - gdyz przyznaje ze trafilem tu rowniez z nadzieja ze byc moze znajde jakies oferty. Sadze tez ze przydatny moglby byc tez dzialik na rozne prywatne patenty przedluzania okresu wegetacyjnego dla ulubionych naszych roslin i mam raczej tu na mysli sposoby amatorow - hobbystow.
Mnie osobiscie tez interesowalyby Wasze doswiadczenia przy wykorzystaniu niektorych
odmian Kanny do obsadzania oczek wodnych w strefach wilgotnych, bagiennych i
ewentualnie w strefie 0 do minus 30 cm.
Pozdrawiam wszystkich cannomaniakow i zycze sukcesow w uprawie tej niecodziennej rosliny.
Jurek z Gdyni. |
|
|
|
 |
dawid
Rejestracja.: 9596300
|
Wysłany: 2008-02-21, 09:36
|
|
|
Witam i cieszę się, że mam możliwość podziwiać te wspaniałe rośliny w moim ogrodzie, a dzięki temu forum pogłębiać wiedzę na temat tych roślin. |
|
|
|
 |
Orania
Rejestracja.: 3712130
|
Wysłany: 2008-03-22, 18:03
|
|
|
I ja dołączam się do grona miłośników canny Mój pierwszy nabytek to canna Lucifer.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
|
|